Live streaming 24 jam:

Kuala Lumpur relatif lengang, pada hari pertama pemberlakukan pembatasan pergerakan warga di Malaysia. Meski dibatasi, warga masih diperbolehkan keluar rumah namun dilarang bepergian keluar negeri. Melalui sambungan Skype kita terhubung dengan ketua Persatuan Pelajar Indonesia di Malaysia, Muhammad Rajiv Syarif yang saat ini berada di Kuala Lumpur.

Ikuti berita terbaru di tahun 2020 dengan kemasan internasional berbahasa Indonesia, dan jangan ketinggalan breaking news dengan berita terakhir dan live report CNN Indonesia di dan channel CNN Indonesia di Transvision.

CNN Indonesia tergabung dalam grup Transmedia. Dalam Transmedia, tergabung juga Trans TV, Trans7, Detikcom, Transvision, CNN Indonesia.com dan CNBC Indonesia.

Follow & Mention Twitter kami:
@myTranstweet
@cnniddaily
@cnnidconnected
@cnnidinsight
@cnnindonesia

Like & Follow Facebook:
CNN Indonesia

Follow IG:
cnnindonesiatv

Nguồn:https://cualuoichongmuoigiare.vn/

26 Comments

Mohd Fauzzi Kasmo

March 25, 2020

Please indonesia kami dari malaysia juga bgtu mula2 anggap remeh.. tpi please kmu jiran kami sma sperti saudara kami.. please stay at home nnti lg susah cari mkn bro.. ayoo please jaga diri kalian peace indo malay

Reply

Fortune Boy

March 25, 2020

saya kena convid.

Reply

azwan hashim

March 25, 2020

PLEASE INDONESIAN.. STAY AT HOME.. DUDUK SAHAJA DIRUMAH.. COVID19 BUKAN VIRUS BIASA.. TAPI LUAR BIASA.. SENTIASA MEMBASUH TANGAN DENGAN SABUN.. BANYAK KAN MINUM AIR..

Reply

Bang Gojek 12.00

March 25, 2020

Plis lah buat rakyat indonesia ikuti aturan pemerintah jangan degil jadi orang, Giliran kena virus corona kalian salahkan pemerintah pedahal kalian tidak mengikuti aturan yg di buat, Buat bapak presiden buat peraturan yg tegas kalo bisa main hajar aja yg degil demi kebaikan negara dan rakyat indonesia

Reply

moon eera

March 25, 2020

Awal2 nya kami rakyat malaysia juga tidak ambil serius dengan hal ni. Tapi alhamdulillah sudah ramai yang ambil serius. Semoga Allah melindungi rakyat malaysia dan indonesia dari covid19 ini. Amin. Jom sama2 baca yasin dan solat hajat

Reply

syahazli

March 25, 2020

Yg ramai berkeliaran sekarang ni di Malaysia adalah warga asing ….tak faham arahan, atau buat buat tak faham, terutamanya di Kuala Lumpur

Reply

adam frq.

March 25, 2020

please indonesia tlg Lockdown segera…jgn tunggu lagi …..Seperti Malaysia sekarang kes positif sudah hampir sampai 1700 mcm tuu mybe..24/03/2020….please indonesia jgn tunngu lagi….takut akan terjadi seperti Malaysia. …….

Reply

ฉันชื่อ Mustaqim

March 25, 2020

Selepas lockdown di malaysia alhamdulillah semua dah selamat

Reply

Nurdin Goming

March 25, 2020

Wahai serumpun Indonesia.. Laksanakan segera Lockdown.. Nyawa lebih berharga dari segalanya.. Sulit dan mustahil tetapi itu la penawar terbaik memutuskan rantaian penularan Covid19.. Permulaan Lockdown byk isu tetapi selang berhari makin disiplin dan akhirnya kegembiraan kepuasan terpancar keseluruhan rakyat melawan Covid19..

Every second counts.. Segera Lockdown

Reply

abadi mas

March 25, 2020

Di negara mana pun virus berada semoga cepat berlalu.. doa kan kami di indonesia moga virus ini cepat berakhir…

Reply

bxng is

March 25, 2020

hospitaliti malaysia antara termaju..tp kalau dah ramai pesakit jd x terkawal…sekarang sudah 1.5k positif 15 kematian dan akan terus meningkat..cegah la sebelum memburuk..pray for malaysiaku

Reply

my vivo

March 25, 2020

Yup betul seharusnya saya juga harap warga Indonesia for mengikuti jejak negara kami..tidak perlu lockdown just kwalan pergerakan saja misalnya setiap isi keluarga hanya seorg sahaja ktua keluarga pergi membli brgn harian, mungkin dgn ini dpt mengurgkn penyebaran virus Corona ..maybe mula2 mmg agk sukar kerana Ade sesetgh masyarkt yg degil..nmun slps beberapa hri Dan pihak atm mula mmbntu polis..keadaan di Malaysia lbih trjmin seperti yg dikhendaki oleh kerajaan Malaysia

Reply

alungagung 29

March 25, 2020

Mudah2an wabah penyakit pandemik covid 19 didunia mulai musnah…..amien ya Allah swt🙏

Reply

Akak Gojes

March 25, 2020

Hari Pertama Perintah "Lockdown" Malaysia

Reply

Nurhalilah Shahdan

March 25, 2020

Moga dipermudahkan urusan semua…jangan ambil mudah aturan kerajaan ikuti lah kita sebagai rakyat…doakan Malaysia dalam keadaan baik sebab disini ramai rakyat Indonesia mencari rezeki untuk keluarga dikampung..mungkin ada hikmahnya ..diamlah dirumah masing-masing bantu kami putuskan rantaian virus corona.

Reply

Nokia 3310sen

March 25, 2020

Bukan lockdown la bodo

Reply

saidi mamat

March 25, 2020

Indonesia sudah lockdown ke belum?

Reply

Cinta agnesya Agnes

March 25, 2020

Jangankan transportasi susah!…
Mau makan aj susah….

Reply

Cinta agnesya Agnes

March 25, 2020

Kerajaan terlalu kuncup…

Reply

Cinta agnesya Agnes

March 25, 2020

Terlalu bijak….
Lock down menambah korban faham tak!…….
Orang meninggal pnyebb sakit tivus di isukan covid_19.jangan kuncup kali lah.
Lock down tak adil:menengah ke atas senang saja untuk mnyambung hidup,kalau yg miskin gmn menurut anda?……..

Reply

adam aina

March 25, 2020

Yg x patuh arahan PKP perlu masuk ke sek Tadika@Pra semula.. Agk kasar otak letak kt lutut..

Reply

Fz Fz

March 25, 2020

Terima kasih diatas doa selamat kepada Malaysia yang diberikan oleh rakyat Brunei, Palestin dan Indonesia. Semoga Allah melindungi kita semua Amin dan Terima Kasih.

Reply

Mohd Eby

March 25, 2020

Semoga semua ini cepat berlalu sebelum Ramadhan,, Amin🤲🤲

Reply

Zul'Fahmi Syahrill_

March 25, 2020

Orng msia banyak yg tidak faham apa itu "kebijakan", kebijakan = policy

"KEBIJAKAN" kebijakan merupakan sebuah pertimbangan yang didasarkan atas suatu nilai dan juga beberapa penilaian terhadap faktor-faktor yang sifatnya itu situasional, dalam mengoperasikan perencanaan yang sifatnya itu umum dan juga memberikan bimbingan dalam pengambilan keputusan demi tercapainya suatu tujuan.

Reply

ixa ixora

March 25, 2020

Bagus rajiv membetulkan dan memberi penjelasan perbezaan lock down dan kawalan pergerakan

Reply

hayati mohd radzi

March 25, 2020

Bkn lockdown tp restricted movement order. Semua sek n ipt ditutup utk 2 minggu. Kementerisn yg berkaitan dgn kesihatan, polis, askar, pengangkutan, pos, letrik, air, petrol, mknan, pasaraya dll masih dibuka dgn kawalan tertentu. Tidak dibenarkanberkumpul n hanya duduk di rumah. Utk beli brg keperluan keluarga hanya ketua keluarga shj blh keluar. Di bank n pasaraya ada arahan social distancing….bilangan yg masuk ke pasaraya pd satu2 masa di kawal….tidak terlalu ramai. Bank dibuka tp utk urusan penting shj. Pd awalnya mmg ada yg sukar patuh tp lama kelamaan semua akur. Ini utk kebaikan semua…hastag yg popular: we stay at work u, you stay at home for us (dr staf kesihatan n frontliners yg lain)

Reply

Leave a Reply